Bezoek ook blog.meervrijheid.nl

NIEUWSBRIEF

Voorbeeld


Mythes over de Derde Wereld. Een presentatie van Hans Rosling.
VPRO: Slachtoffers van de oorlog tegen drugs. Deel 1

Els Borst : de Jeanne d' Arc van het anti-rookbeleid Redactie
Het fenomeen discriminatie verdedigd Redactie
Geen Bijstand maar Werk Ewoud Jansen
Legalize It! Ewoud Jansen

"A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have."

Thomas JeffersonDe Democratie Voorbij


Dial M for a murderer

Redactie          23 juli 2006

Libertariërs menen dat de samenleving (dus ook de slachtoffers) niet moeten betalen voor de opsluiting van criminelen. In Nederland is dat wel zo en dat is een slechte zaak. De kosten van gevangenissen zijn hoog en waarom zouden de criminelen daar niet voor moeten betalen? Wie tijd heeft om te zitten heeft ook tijd om te werken. Bovendien biedt een werkplicht gevangenen de mogelijkheid hun vaardigheden te vergroten zodat ze bij terugkeer in de samenleving meer kans hebben een baan te vinden.

In Italië heeft men voor Telecom Italia een nieuw call-center ingericht in de grootste gevangenis van Rome. Vierentwintig gevangenen beantwoorden daar vragen voor klanten en helpen hen met telefoonnummers en adressen. De boefjes, waaronder moordenaars, verdienen er ongeveer 24 euro per dag mee.

Niet duidelijk is of hun schuld aan de samenleving daarmee ook wordt terugbetaald maar gezien het niet-marktconforme loon dat ze ontvangen lijkt het waarschijnlijk dat de gevangeniskosten ermee worden gedrukt.

Al met al een goed initiatief waar de criminelen ook positief over lijken te zijn. Een vorm van straf die de sociale vaardigheden van asocialen vergroot en daarmee de reclassering wel eens werk uit handen zou kunnen nemen.

Gerelateerde link:
- Yahoo News: Need a phone number? Italian convicts can help
Meer van Redactie

Stichting MeerVrijheid 2001 - 2016
Procestijd DH: 0.007 sec.