Bezoek ook blog.meervrijheid.nl

NIEUWSBRIEF

Voorbeeld


De oorzaak van inflatie. Milton Friedman legt het even uit.
4 manieren om geld uit te geven

De voordelen van non-interventie Bart Croughs
Vrijheid in Kleine Staten Paul Belien
Meer vrijheid alstublieft Paul Frentrop
De H Bom Ewoud Jansen

"Vijf mannen bevinden zich in een ruimte. Omdat drie mannen de ene mening hebben en twee een andere, hebben de drie mannen dan enig moreel recht hun standpunt op te dringen aan de andere twee mannen? Wat voor magische kracht krijgen de drie mannen omdat ze met een meer zijn dan de twee mannen, en zo plotseling de bezitters worden van de geesten en lichamen van de anderen? Zolang ze twee aan twee waren mogen we aannemen dat elke man de meester over zijn eigen lichaam en geest zou blijven; maar vanaf het moment dat een andere man, wat dan ook zijn motieven zijn, zich bij een van de partijen heeft gevoegd, heeft die partij het rechtstreekse bezit van de geesten en lichamen van de andere partij . Wat een buitengewoon vernederend en onverdedigbaar bijgeloof? Is het niet de rechtstreekse afgeleide van het oude geloof in keizers en hogepriesters en hun autoriteit over de geesten en lichamen van mensen? "

Auberon Herbert


Het Grote Goed Nieuws Boek

Simon Rozendaal          18 november 2007

Het is zo makkelijk om te beweren dat het slecht gaat met de wereld. De kranten staan er vol mee, de tv braakt onophoudelijk rampspoed. Maar wie denkt dat het slecht gaat, laat zich juist misleiden - door politici, door activisten, door de kranten, kortom: door de slecht-nieuws-maffia.


Het is allemaal met koele cijfers en nuchtere wetenschappelijke waarnemingen vast te stellen, en dat doet Simon Rozendaal in Het Grote Goed Nieuws Boek (online te koop bij oa. Bol.com en Bruna): de honger neemt af, het aantal bomen neemt toe. De straten zijn schoner, net als de Rijn, en ook de lucht. Kindersterfte neemt af, en er wordt ook steeds minder oorlog gevoerd. De waarheid moet gezegd worden. En waarom zou je niet, wanneer die aangenaam is?

VPRO Interview met Simon RozendaalGerelateerde links:
- Theo Richel: Gaat de aarde ten onder?
Redt de mens, de natuur redt zichzelf wel.

- Julian Simon: Wedden dat alles steeds beter gaat?
Waarom, zo vraagt Simon zich af worden nieuwe wereldburgers alleen maar afgeschilderd als magen die gevuld dienen te worden en niet als hersens die mee kunnen denken over de toekomst van de wereld?

- Hans Labohm: Rijken sneller rijk, maar aantal armen daalt ook
De wereldwijde inkomensongelijkheid is in de periode tussen 1980 en 1998 niet toegenomen maar afgenomen. En dat geldt ook voor het aantal armen.

- Johan Norberg: Video: Waarom kapitalisme werkt
Norberg laat in deze interessante documentaire zien dat de armoede gigantisch is afgenomen in de laatste decennia. dankzij het kapitalisme.

Simon Rozendaal
Een tevreden Rozendaal


- Simon Rozendaal: Het gaat steeds beter met de wereld
Dag in, dag uit prent de moppermaffia ons in dat het zo verschrikkelijk slecht gaat.

- Bjørn Lomborg: Running out of resources (in PDF) - Over olie, grondstoffen, biodiversiteit en bossen
De inhoud van Lomborgs boek in een notedop.

- Bart van Oosterhout: Optimisten en pessimisten
Pessimisme is al jaren politiek correct. Maar een nieuwe generatie geeft weerwoord.

- 'Het olietekort is als de horizon; het verdwijnt als je er in de buurt komt'
'Al dertig jaar hoor ik voorspellingen, en telkens komen ze niet uit. De reserves zijn enorm. Er zijn schattingen in omloop van zes- tot zevenhonderd jaar.'

- Simon Rozendaal: Bedreigde diersoorten hebben zich hersteld

- Simon Rozendaal: De luchtvervuiling is verdwenen

- Simon Rozendaal: Er komen steeds meer bossen
DE AUTEUR

Simon Rozendaal is wetenschaps- journalist voor het opinietijdschrift Elsevier. Op zijn weblog publiceert hij vaak prikkelende artikelen waarin hij o.a. de ongegronde paniekzaaierij van de milieubeweging bestrijdt.


Meer van Simon Rozendaal

Stichting MeerVrijheid 2001 - 2015
Procestijd DH: 0.097 sec.